phone: +420 776 223 443
e-mail: support@londoncreative.co.uk

19 Nisan 2012 Perşembe

ASLAN VE FENER




ASLAN İÇİN FİNAL
Fatih Terim ve öğrencileri beraberlik için değil galibiyete ve şampiyonluğa ulaşmak adına sahaya çıkacaktır.

“Arena’da bambaşka oynayan Sarı-Kırmızılılar’da Melo, Elmander ve Semih öne çıkacak isimler gibi görünüyor"

Yazarımız Can Çobanoğlu, pazar günü oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesi Sarı-Kırmızılıları değerlendirdi. Can Çobanoğlu, normal sezonu zirvede bitiren Sarı-Kırmızılılar için, Fenerbahçe karşılaşmasını kelimenin tam anlamıyla ‘final maçı’ niteliğinde olduğuna vurgu yaptı ve ekledi: “Orta saha presli, takım halinde topun arkasına çabuk geçen, rakibin tempo ve pas trafiğini kesebilen, oyun konsantrasyonunu ve futbolcuların üzerindeki motivasyonunu doğru sağlayabilen bir Galatasaray’ın pazar günü taraftarına Arena’da şampiyonluk sevincini yaşatır.”

‘Hedef sadece galibiyet’
“Beraberlik Galatasaray için büyük bir avantaj olarak görülebilir. Ancak hiçbir takım, böyle durumlarda beraberliğin kendisini kurtaracağını düşünüp, buna yönelik bir kurguyla sahaya çıkmaz. Böyle bir kurguyla oynamaya çalışsa da bunun takıma bir faydası olmaz. 90 dakika içerisinde mutlaka inişli çıkışlı, konsantrasyon kaybının yaşandığı, tansiyonun yükseleceği anlar olacaktır.

Bu tablo da beraberlik anlayışlı saha organizasyonunu zorlar, hatta imkansız kılar. Zaten Galatasaraylı futbolcuların da Fatih Hoca’nın da gömülüp rakibin oyununu kabul ederek 90 dakikayı beraberlikle tamamlamak amacında olabileceğini düşünmüyorum.”

‘Terim bir adım önde’
“Geride kalan normal sezon dahil, bugüne kadar gözüken tabloda, takımına daha fazla hakim olan ve saha içi hedefe yönelik değişimleri daha doğru yapan teknik adam Fatih Terim gibi görünüyor. Aykut Hoca ise sadece oyun içerisinde değil, maçın öncesinde, yapacağı değişikliklere kadar her şeyi kağıda dökerek Arena’ya gelecektir. Bu da onun zaman zaman bazı saplantılarda takılı kalmasına ve sonuca anlık gidecek değişiklikler yapmasına engel olabilir. Her iki teknik adam açısından da söylüyorum; maç öncesi yapılan çalışmayla, oyunu kurgulamak ayrı şeydir, maçı okuyup anlık değişiklik yapmak ise önemli teknik adam özelliğidir. Tecrübesi
itibarıyla bu konuda Fatih Terim bir adım daha önde duruyor.”

Elmander, Melo, Semih
“Maçın önemli faktörlerinden biri de; Fenerbahçe’nin biraz da Trabzonspor’un kötü olmasından dolayı, geçen maçta sergilediği ilk 45 dakikadaki yüksek tempo ve çok paslı oyun tarzını Arena’ya taşıyıp taşıyamayacağıdır. Galatasaray, böyle bir Fenerbahçe’yi karşısında bulursa, telaşlanmamalı ve oyunu gol yemeden 60. dakikanın ilerisine taşımayı planlamalıdır. Zorlu 90 dakikada Sarı-Kırmızılılar adına öne çıkması beklenen isimler ise; Elmander, Melo ve genç Semih olarak göze çarpıyor.

Fenerbahçe için de, Gökhan Gönül, Bekir ve Baroni öne çıkacak isimler gibi görünüyor.”

‘Cim Bom Arena’da başka’
“Sarı-Kırmızılılar, Arena’da bir başka oyun sergilemeye çalışıyor. Futbolcular, ezeli rakiplerini evlerinde daha önce de yenebildikleri için, bu özgüvenle sahaya çıkacaklardır. Galatasaray’ın takım disiplini, geriye düşse de oyunu bırakmadan sonuna kadar galibiyeti kovalayan yapısı avantajı. Ayrıca takım içerisinde bütünlüğü sağlayacak, yenilgiye isyan edecek futbolcuların çokluğu da, doğru değerlendirildiğinde Cim Bom’un artıları olacak. Galatasaray’ın tek eksisi; eğer olursa mental hazırlık, ters tepki verebilecek ağır motivasyon ve seyircinin büyük beklentisinin onları saha içerisinde strese sokması olacaktır.”

0 yorum: